Adopta, salveaza, ajuta un animal!!! (si povestea mea cu Tess)

By 09:53

Adopta, salveaza, ajuta un animal!!!

Saptamana aceasta, mai exact pe 2 februarie, s-au implinit 5 ani de cand am adoptat-o pe Tess-o pisica metis neagra cu ochii mari si verzi.

Au fost 5 ani frumosi cu peripetii, grija, drame si multa iubire.

In momentul in care am adoptat-o era o fricoasa de nedescris- vreo 2 luni nu am vazut-o la fata pentru ca in momentul in care am adus-o acasa a gasit prima gaura si n-a mai iesit de acolo decat in toiul noptii pentru a manca si a-si face nevoile.

Era atat de speriata fiindca a crescut intr-o zona nu prea frumoasa a Bucurestiului plina de mizerie, caini si oameni nu prea bine-voitori .

A fost gasita de niste fete care au mila si iubesc animalele foarte mult. Ele au luat-o dintr-o parcare si au dus-o la un cabinet veterinar de pe strada Baba Novac. Acolo a fost ingrijita, hranita, vaccinata, deparazitata si sterilizata.

Cateva zile mai tarziu, in urma postarii pe internet a unui anunt cu pisica de adoptat, a sunat telefonul. Eram eu si voiam sa o iau acasa!

Dupa cele 2 luni in care nu ne-am prea vazut, Tess a prins incredere si usor usor ne-am adaptat si am evoluat impreuna.
A stiut din prima sa isi faca nevoile la litiera, am invatat-o cu mancare uscata de la Royal Canin. Uneori ii dau si mancare umeda sau cat sticks.
Adora sa se joace cu coada, laserul, cu covorul (lui Aladin-aluneca foarte bine pe parchet) pe care nu-l gasesc niciodata la locul lui.
Mananca plante (aici a fost drama- dar acum totul e in regula).
In bucatarie am instaurat o lege si nu intra!
Cand o chem vine ca un catel, sta la mangaiat- cand are chef- e cuminte... 
Eh, bine, bine.. miorlaie cam mult si ma trezeste isterica la 6 dimineata pentru ca vrea sa-i pun mana in cap :) !
O ador si m-a ajutat enorm in tot acest timp!
Aceasta e povestea mea cu Tess! Sunt multe de zis referitor la anii ce au trecut insa ma rezum doar la atat si astept sa vad ce ne mai rezerva viitorul impreuna!

Acum sa trec mai departe la esentialul postarii:Iti recomand din suflet sa adopti un animal.

Adoptand un animal il ajuti pe el, pe tine dar si intreaga comunitate:


  • Atunci cand adopti un animal salvezi o viata, doua sau mai multe- viata animalului adoptat, a altui animal de pe strada caruia i-ai creat un loc in adapost si viata ta.
  • Atunci cand adopti economisteti bani: stim foarte bine ca animalele de companie de la canise sau din pet-sopuri costa destul de mult.
  • Atunci cand adopti ajuti la scaderea numarului animalelor comunitare si la diminuarea inmnultirii acestora.
  • Un animal de companie poate reduce riscul apariției unei depresii: o mulțime de studii au demonstrat faptul că persoanele în vârstă care au un animal de companie sunt mai puțin susceptibile de a suferi de depresie decât cele care nu au un animal. Animalul de companie ne "obligă" să ne interesăm și de altceva, nu numai de noi înșine, ceea ce poate avea doar repercusiuni pozitive. Prietenii noștri cu patru lăbuțe ne ajută să uităm de probleme și de griji.
  • Un animal de companie poate proteja funcțiile respiratorii ale copilului: vrei un copilaș sănătos? Un studiu publicat într-o revistă pentru copii arată că este de ajuns să adopți un animal. Câinele de exemplu, îl poate proteja pe copil împotriva infecțiilor respiratorii, îl face mai rezistent la bolile respiratorii infecțioase pe perioada copilăriei. În plus, bebelușii care au intrat deja în contact cu un câine nu mai fac otite sau infecții ale urechii, nu mai au nevoie să ia atâtea antibiotice.
  • Un animal de companie poate reduce nivelul de stres și tensiunil: s-a demonstrat faptul că proprietarii de animale de companie au o tensiune arterială mai scăzută și mai puțini hormoni ai stresului decât persoanele fără animale. Animalele îmbunătățesc stima de sine, conferă un sentiment de confort, nu te judecă, te fac să uiți de toate problemele.
  • Un animal de companie poate detecta cancerul: câinii pot prezice crizele epileptice și să simtă dacă se apropie un cutremur. Se pare că medicii americani au descoperit o nouă modalitate de a detecta cancerul ovarian și cancerul de colon, doar pe baza respirației. În acest sens, au dresat câini din rasa labrador.
 De unde poti adopta sau unde poti face voluntariat?
Despre adoptia la distanta mai multe informatii gasiti aici: Adoptia la distanta

In incheiere nu pot decat sa iti urez Spor la adoptat,salvat si voluntariat!

Cu respect,
AnushckaYou Might Also Like

0 comments