Cirque du Soleil- Quidam (o experienta cu urcusuri si coborasuri)

By 13:35

Blogul acesta se invarte pana la urma in jurul meu, al evenimentelor si al trairilor care imi fac viata frumoasa/spectaculoasa.

Am sa incep aceasta postare prin a spune ceva despre preferintele mele.
Nu sunt genul de om caruia ii place sa iasa in cluburi, sa piarda noptile in aburii alcoolului, in zgomotul muzicii date la maxim sau al fumului sufocant de tigara.
Am trait si aceasta perioada la momentul potrivit, m-am bucurat si mi-am facut amintiri foarte frumoase insa, acum, imi plac iesirile mai linistite, mai constructive si mai educative.
Un exemplu, ca sa intru repede in paine, este spectacolul oferit de Cirque du Soleil- Quidam- la care am fost sambata impreuna cu niste oameni foarte dragi mie.
Compania a fost perfecta iar spectacolul mirobolant!

Iata o scurta prezentare a Cirque du Soleil: 
Aventura lor a inceput in 1984 cand 20 de artisti de strada au inceput sa faca reprezentatii impreuna in Quebec, Canada. 
Dupa 31 de ani Cirque du Soleil numara 4000 de angajati dintre care 1200 de artisti din 50 de tari.
Au spectacole impresionante in toata lumea, sunt extrem de apreciati si de cele mai multe se vand toate biletele cu luni inainte de reprezentatie.
Mai multe despre ei aici: Cirque du soelil

Eu am avut ocazia sa vad 2 spectacole: 

Saltimbanco- este cel mai longeviv spectacol al lor si a fost prezentat prima data in 1992- O explozie de veselie si culoare cu acrobatii care-ti taie respiratia, cu momente de ras isteric, un show care iti genereaza o bucurie de a trai la intensitate maxima fiecare clipa.
Iata o scurta prezentare a spectacolului: 


Quidam- a avut premiera mondiala in 1996 la Montreal.
Este o poveste a unei fetite-Zoe  neglijata de parintii mult prea ocupati cu activitatile cotidiene. Ea isi creaza o lume imaginara spectaculoasa, amuzanta si antrenanta.

Reprezentatia are accente triste, de solitudine, liniste si concentrare maxima. 

Aceasta reda fidel viata noastra de zi cu zi ( in care in care suntem prinsi in valtoarea timpului, a obligatiilor si a responsabilitatilor incat uitam sa acordam atentie lucrurilor mici, frumoase si uneori importante care ne contureaza fiecare zi) intr-un specatcol emotionant.

Iata o scurta prezentare a spectacolului: Behind the scenes: Quidam

Mai mult despre spectacolele lor nu pot sa spun pentru ca nu s-au inventat cuvinte si nu pot fi compuse fraze care sa contureze, detalieze sau sa redea ceea se intampla pe acea scena.
Totul este atat de diferit de lucrurile pe care le vezi in general incat merita sa te duci sa ii vezi si nu o data... poti merge la acelasi spectacol cred ca de 10 ori si de fiecare data sa vezi ceva nou, spectaculos, fabulos.

Insa, cu riscul de a parea o mare frustrata va povestesc, cu mare regret, si partea negativa care a umbrit un pic spectacolul.

Trebuie sa recunosc faptul ca am ramas cu un gust amar referitor la organizare si spectatori.
Defapt, tot ce nu tine de cei de la Cirque du soleil mi-a lasat un gust amar.

Ce am cu organizarea?!
La un astfel de spectacol trebuie sa vezi scena!!! 
Din nefericire Sectiunile B1 si B2 au fost inghesuite iar unghiul in care erau asezate scaunele era unul foarte mic. 
Dat fiind faptul ca spectacolul se desfasura undeva jos era imposibil sa nu vezi ceafa persoanei din randul din fata ta... si din randul mai din fata...si mai din fata. Am vazut multe cefe pana sa ajung la scena si sa ma bucur de reprezentatie.
De asemenea, la un astfel de spectacol care te transpune intr-o lume de vis DE CE VINZI CHIPSURI SAU POPCORN? 
Ti de duce pe apa Sambetei tot Zenul, toata Karma  in momentul in care il auzi pe vecinul care rontaie langa tine frenetic chipsuri sau floricele (ma intreb de ce nu vand si seminte) si mai apoi care-si "suge" dintii ca sa scoata resturile. Dezgustator si deranjant.

Cu spectatorii?! 
Aici e vorba de educatie si bun simt!
Pe langa experienta terifianta povestita mai sus...
Dupa umila mea parere copiii sub 10 ani nu au ce cauta la un astfel de spectacol. 
Nu inteleg povestea, se plictisesc, intreaba cand apare leul, ursul si cu foca, tipa dupa bomboane, apa, mancare.
Experienta mea foarte neplacuta a fost cu 2 mame care au venit cu vreo 6 copii- nici unul mai mare de 6 ani! 
Culmea dar nu ei au fost problema. Cei 6 au fost expediati de mamele lor la balustrada ele ramanand (nu pentru mult timp) pe al 6-lea rand sa vada spectacolul.
Le-a luat 30 min sa se aseze pentru ca nu vedeau de oamenii din fata (30 minute din spectacol). Urmatoarele 30 de minute (tot din spectacol) se ridicau si isi intrebau odraslele daca vad bine, daca le e sete, daca fac pipi...etc. Cand se potolea una se agita cealalta!
La un moment dat ne-am saturat (eu si compania mea) si le-am atras atentia spunandu-le sa stea jos si sa faca luniste.
Cum s-au potolit a intervenit pauza de 20 de minute. :))
Dupa pauza, in spatele meu (randul 8) o familie guraliva de israelieni/ turci.. ei stiu ce erau. 
Au vorbit mai tare decat italienii (nu credeam ca se poate asa ceva), le-au sunat telefoanele iar odraslele lor s-au sprijinit de mine o buna bucata de timp.
Le-am solicitat si acestora sa se potoleasca, am insistat ceva ce-i drept si nu am reusit in totalitate.

Dar colac peste pupaza, cu multe lucruri excelente si cateva mai putin bune am ramas cu o imagine superba si cu multa recunostinta si mult respect pentru intreaga munca a trupei Cirque du Soleil.

In incheiere:
Mergeti fratilor la spectacole: la teatru, concerte, circ- chiar daca dati peste altii care cred ca-s buricul pamantului sau ca sunt singuri in sala, ignorati-i si bucurati-va de talentul si munca oamenilor de pe scena.
Hraniti-va sufletul cu lucruri frumoase!

Cu drag, Anushcka!

You Might Also Like

0 comments