Friptura de porc pe pat de legume si vin alb

By 11:13

Oare dragostea trece prin stomac?!

Eu spun ca trece si pe acolo, altfel nu imi explic de ce mancarea mamei mele este atat de buna de fiecare data!!!
Sunt sigura ca pune atata pasiune si dragoste mai ales cand stie ca gateste pentru nepotii, copiii si sotul ei!
Deja imi ploua in gura numai ca am pomenit de mancarea mamei!
Cum mama a fost si este un model pentru mine incerc din rasputeri sa "fur" si sa invat tot ce e mai bun de la ea. Printre aceste lucruri se numara si gatitul!

Saptamana aceasta am facut o friptura de porc la cuptor cu ce am avut prin casa...
A fost delicioasa fapt ce m-a determinat sa iti recomand minunatia!

Ce am avut prin casa?

1 kg de carne de porc pe care am taiat-o in felii de cam 2 cm grosime
2 ardei rosii ca focul
1 cartof cam cat pumnul de mare
2 cartofi dulci
2 cepe verzi
2 cepe rosii
3 catei de usturoi maricei
5-6 rosii cherry
1 cana de vin alb - sec sau demisec (cum am spus si la cealalta reteta..restul ramane pentru mine)
1 maxim 2 foi de dafin
1 lingura ulei de masline
1 lingurita unt

Separat mi-am  amintit ca iubitului meu ii plac ardeii copti asa ca am pus repede plita pe foc si am incins vreo 4 ardei gustosi  pe care, dupa coacere si curatare i-am pus intr-un sos facut dintr-o lingura de ulei, o ceasca de otet, sare- dupa gust-si jumatate de lingurita de zahar!
De asemenea, Mujdeiul este de nelipsit la mine in familie asa ca mi-am rugat iubitul sa curete o capatana sanatoasa de usturoi, sa o zdrobeasca si apoi am preluat conducerea si am presarat niste sare, ulei de masline, un borcanel de smnatana si un varf de cutit de boia de ardei iute! (Nu recomand combinatia aceasta celor ce nu mananca iute)- continua sa-mi ploua in gura!!!
Pentru mine am copt o sfecla rosie in folie de aluminiu (Ce sa fac?! Imi place sfecla!!).


Revenind la minunea din tava...
Dupa ce am uns tava cu putin unt am asezat cu grija- defapt am aruncat -pe rand legumele astfel incat sa se distribuie relativ uniform.
Pe acest pat delicios si foarte sanatos am intins bucatile de carne sa se relaxeze.
Le-am invelit cu putina sare si piper (asta ador la genul asta de retete- nu am nevoie de nu stiu cate condimente) si cate o picatura de ulei de masline pentru ca mai poi sa adaug elementul final-Vinul.
Am invelit totul in folie de aluminiu si am bagat tava la cuptorul pre-incalczit la 220 grade.
Dupa vreo 30 minute am deschis cuptorul si am indepartat folia.
Am lasat totul sa se rumeneasca inca 60 minute (reteta asta nu o faci daca esti rupta/rupt de foame pentru ca dureaza ceva sa se faca).
Rugamintea este ca la 10-15 min sa intorci friptura ca sa nu se arda!

Asezarea in farfurie o las la alegerea ta!

Nu-mi ramane decat sa-ti urez spor la gatit si sa nu uiti sa presari peste toata compozitia ceva dragoste!
Cu siguranta o sa iasa foarte buna si o sa faci niste oameni fericiti si sa se simta iubiti!

Cu drag,
Anushcka!

You Might Also Like

0 comments