Paste cu fructe de mare - Hai sa bucatarim!

By 16:32

Era o ocazie speciala si am zis ca doresc sa impresionez.
Desi puteam sa fac orice altceva am spus ca s-a ivit momentul sa fac ceva pentru prima oara si.. mi-a iesit, am impresionat, s-a mancat tot si am fost felicitata!
Am facut aceeasi reteta si a doua oara ca sa fiu sigura ca nu a fost doar noroc- mi-a iesit iarasi!
Prin urmare, iata-ma aici recomandandu-ti o reteta de paste cu fructe de mare!

Pentru toata nebunia ai nevoie de:

  • 400 grame mix de fructe de mare ( am observat ca daca le iei vrac de la supermarket- cora/auchan- iesi mult mai ieftin)
  • 400 grame paste (recomand pastele spirala pentru ca sosul se prinde mai bine de acestea, de asemenea, recomand ca pastele sa fie de calitate: Barilla sau Baneasa)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1-2 pahare de vin alb ( folosesc cu mare drag vinul alb sec sau demisec- ce ramane il beau cu acelasi mare drag)
  • sare
  • piper
  • o legatura patrunjel (optional)
  • un ardei iute (ori leguma, ori boia)
  • 1-2 linguri sos de rosii
  • un varf de lingurita de zahar
Partea I:

Eu am inceput prin a pune apa pentru paste la clocotit cu un praf de sare si putin ulei.
Separat am pus 2 cani de apa intr-o oala mica la clocotit pentru a opari un pic, maxim 1 min, fructele de mare (daca sunt inghetate).
Am pus intr-o craticioara untul la topit dupa care am adaugat vinul. Aceasta potiune magica am lasat-o pe foc mediu spre mic pana a scazut la jumatate.

Partea II:

Am pus pastele in apa clocotita si le-am lasat sa fiarba 8 min. (timpul recomandat pe ambalaj)
Intr-o tigaie/ wok am pus uleiul de masline la incalzit peste care am aruncat usturoiul si ardeiul iute- ambele taiate felii subtiri.
Cand cele 2 s-au calit si arata apetisant de un auriu superb adaug fructele de mare si le calesc la foc mediu spre mic cateva minute.
Intre timp pastele s-au fiert si le scrug, le clatesc sub jet de apa rece si presar cateva picaturi de ulei de masline peste ele ca sa nu se lipeasca.
Ma intorc la tigaie unde fructele de mare deja si-au luat gusturile delicioase asa ca adaug potiunea magica de vin cu unt, sosul de rosii, sare, piper si zahar. 
Le amestec si le mai las inca 3-4 minute sa se imbine intr-o armonie perfecta!

Partea III:

La final amestec sosul, pastele si patrunjelul taiat marunt si le las 5 minute la foc mediu spre mic sa se odihneasca.

  • Gradul de dificultate este scazut.
  • Ca timp dureaza in medie 30-40 minute.
  • Portii: 6
  • Vase de spalat: un tocator, un cutit, 2 linguri, o sita, 3 oale de diferite marimi, o tigaie.. cand le scriu par atat de multe :)) , un pahar si depinde de cati meseni am se numara si farfuriile, paharele si tacamurile.

Ideea e ca totul este delicios!!!

Spor la gatit si Pofta buna!
Anushcka

You Might Also Like

0 comments