Provocarea "To DO List" Saptamana 13 anul 2015

By 10:00 , , , , ,

Hey!

Prietena mea Stefania a publicat saptamana trecuta pe blogul ei: In lumea Stefaniei o postare despre "Time management".
Prima oara cand am citit m-a pufnit rasul, nu pentru ca era ceva amuzant acolo ci pentru ca, in mintea mea, imi imaginam cum as putea pune in practica ceea ce spunea acolo.
Mi se parea absurd, imposibil si exagerat! Cred ca acestea sunt motivele pentru care m-am decis sa transform aceasta postare a ei intr-o provocare!
Am ales saptamana 13 din anul 2015, mai exact: 23 martie- 28 martie! O sa fac o planificare generala, pentru intreaga saptamana, pe care ti-o voi arata astazi iar pe data de 29 iti voi spune ce modificari au intervenit la planul initial, cum au afectat planificarea si cum m-am simtit.
Iau obiectivele exact cum le-a expus prietena mea si... Hai sa vedem ce iese!

1. Fa un plan zilnic- Am facut un plan general, pentru toata saptamana, urmand sa adaug detaliile marunte la inceputul zilei.
2. Seteaza un timp pentru fiecare actiune- In general am alocat intre 30 minute si o ora pentru fiecare actiune, mai putin pentru perioada destinata serviciului care va fi detaliata zilnic.
3. Simplifica si elimina- Cred ca am redus pe cat de mult posibil tot ce era de facut. Mi-am alocat timp pentru lucrurile importante si urmeaza sa vad ce iese.
4. Foloseste un calendar- Am planificat totul in Google Calendar. Aceasta este o unealta foarte usor de utilizat. Ea sincronizeaza informatiile adaugate pe calculator cu informatiile adaugate pe mobil automat. Este foarte practica si "user friendly".
5. Invata sa spui "NU"- "Nu" este un cuvant urat, demotivant si restrictiv. Gasesc eu o alta abordare.
6. Trezeste-te devreme- Oricum pisica mea, Tess, incepe sa miorlaie pe la ora 7. E un bun ceas desteptator deci nu o sa am o problema cu asta!
7. Focuseaza-te pe o singura actiune- Asta o sa fie un pic greu... sper sa trec si de acest hop! Mi-ar placea sa stau sa citesc cele 30 de pagini propuse dintr-o bucata insa mereu intervine cate ceva.
8. Fa o lista cu "NU"- cumparaturi prelungite si inutile, videoclipuri multe si uitat pe pereti aiurea.
9. Incepe cu ce e mai greu- Totul e usor si totul e posibil!
10. Taie de pe lista ce ai realizat- O taie Google Calendar pentru mine.
11. Dormi suficient- Am alocat ore suficiente pentru somn.
12. Odihneste-te bine- Am si lucruri relaxante si odihnitoare de facut in fiecare zi!

In mare, programul meu de saptamana aceasta va fi urmatorul:


Propun sa nu mai stam la taclale si sa ma apuc de treaba!
O sa fie INTERESANT!!!!

Te imbratisez cu drag,
Anushcka!

You Might Also Like

0 comments