Peripetii in bucatarie! Actul 2: Tarta cu cirese si capsune

By 10:00 , , , , ,

Hey,

Iti povesteam in postarea trecuta (aici) despre cum am cules eu prea multe cirese.
Ce am omis sa iti spun este ca si mama a adunat prea multe capsune pe care mi le-a pus pe ascuns in pachet!

Cand  le-am descoperit acasa am reluat dialogul interor:
-Cu astea ce naibii mai faci, Anushcko?! Doar nu le lasi sa se strice ca e mare pacat! Na de gateste acuma!

Si uite-ma pe mine, de 1 iunie- Ziua Copililui, cum mi-am pus sortul, am scos artileria grea si m-am pus pe gatit!

Actul 2: Tarta cu cirese si capsune

Reteta este simpla si al naibii de clasica: compozitia de pandispan si fructele, ce mare scofala?!

Partea frumoasa a fost ca am declarat razboi cireselor, mai bine zis samburilor! M-am apucat sa-i scot, unul cate unul si cand am terminat m-am uitat la mine si aratam ca un dalmatian cu pete rosii!
Culmea e ca si bucataria mai avea un pic si latra!
Cu capsunele a fost usor, le-am spalat si le-am dat jos caciulitele verzi! Acum nu stiu daca au tremurat de frig in frigider pana le-am bagat la cuptor la bronzat pentru ca am uitat sa le intreb!

Pandispanul il fac de multi ani, mai intai am incercat de una singura cand mama nu era acasa ( a fost o tentativa de prajitura cu visine din dulceata si a iesit o chestie neagra lipita zdravan de capacul pe care pusesem si o bagasem in cuptor... atat am putut la acei cativa anisori) apoi am apelat la Bucatarul sef- MAMA, am urmarit-o indeaproape, apoi am inceput sa o ajut pana cand invatacelul (eu) si-a luat zborul si inima in dinti si a gatit de unul singur!


Pandispan:

Mi s-a spus de la inceput ca aceasta reteta are un numar magic si anume: cate oua pui atatea linguri trebuie sa adaugi, mai exact in cazul meu:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • Un strop de ulei
  • Cateva picaturi de esenta de rom (poti pune ce esenta doresti, dupa gust)
Am separat galbenusul de albus.
In bolul cu galbenus am pus 7 linguri de zahar iar peste albus restul.
Le-am frecat bine pana cand zaharul s-a topit iar albusurile stateau in bol chiar daca il tineam cu fundul in sus deasupra capului! 
Am combinat cele doua compozitii si le-am amestecat usor de jos in sus, cu miscari circulare, pentru a pastra aerul din albusuri iar compozitia sa fie pufoasa!
Am adaugat, in ploaie, faina amestecand dupa fiecare lingura cu aceleasi miscari. 
Am mai adaugat uleiul, esenta si gata!
Fructele le-am asezat la relaxat pe un strat subtire de zahar presarat peste hartia de copt care era deja in tava.
Am turnat compozitia de pandispan peste, am mai presarat cateva cirese si am bagat-o la cuptor pentru bronzare!

Cuptorul era preincalzit la 180 grade.
Am lasat prajitura la caldura aproximativ 40-50 minute dupa care am scos-o si am lasat-o sa se raceasca bine de tot!

Nu m-am complicat cu siropuri si alte toppinguri! 
Am luat 2 cupe de inghetata de vanilie si caramel si m-am delectat cu acest desert deliclios si racoritor gandindu-ma la copilarie si amintirile frumoase din bucatarie facute alaturi de mama!

Sper ca ti-am facut pofta si ca te-am motivat sa te apuci sa faci o prajiturica! Este usor si sanatos!

Te imbratisez cu drag,
Anushcka! 

You Might Also Like

0 comments