Ce ar fi fost daca...?

By 10:00 , , ,

Buna,

Nu imi face deloc placere sa scriu aceasta postare! O sa pastrez o nota extrem de serioasa pentru ca subiectul este unul de asa natura!
Am fost agresata! Putea fi si mai rau dar momentul in care am realizat ce se putea intampla a ramas intiparit si viu in mintea mea!

Momentan este o campanie in plina desfasurare: #NuinseamnaNU si face referire la toate agresiunile la care sunt supuse femeile, in special cele sexuale.
Campania a inceput in momentul mediatizarii stirii cu cei 7 violatori!
Am spus ca nu vreau sa tratez acest subiect pe blog, ca nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea, ca am fost relativ scutita de evenimente nefericite!

Povestea mea este recenta, Vineri 18 septembrie 2015.

Era seara, ora 21.00 si ma indreptam spre casa.
In drum, am decis sa opresc la o cunostinta care locuieste in blocul in care mi-am petrecut anii de liceu, facultate plus inca vreo 3 de munca... sa se fi adunat aproximativ 10 ani in total.
Tin sa precizez ca in aceasta perioada NICIODATA nu mi s-a intamplat nimic! Sunt vecini care ma recunosc si cu care inca pastrez legatura, nu am creat probleme si nu mi s-au creat probleme. O sedere pasnica si omeneasca.

Revin la ora 21.00.
Urc primele trepte, scot cheia si trec cartela prin interfon. Trag de usa, intru in bloc si in urma mea, imediat suflandu-mi in ceafa, intra grabit un pusti blondut. Il salut, ma opresc la avizier, la casuta postala, verific ce mai e nou pe acolo...
In tot acest timp pustiul statea la lift, parese ca acesta era la ultimul etaj si ajungea la parter mai greu.
Prietena mea locuieste la etajul 1 asa ca am luat-o pe scari.
Mare mi-a fost mirarea sa vad pustiul cum o ia dupa mine!
Urc treptele si pastrez privirea periferica atintita pe pusti... acum nu mai il vedeam ca pe un pusti.. era un potetial pericol!
Mi-am zis ca-s paranoia dar mai bine sa fiu in garda!
Ajung la etajul 1, trec de usile lifturilor si intru pe holul lung (ca cel de la camin cu multe garsoniere) indreptandu-ma spre apartament.
Nu fac 3-4 metri ca simt mainile dubiosului pe coapsele mele, mi-a apucat pantalonii si a tras zdravan de ei si apoi a rupt-o la fuga ascunzandu-se dupa usa de la hol, lasandu-si capul la vedere pentru a-mi urmari reactia!

Am fost pe faza! M-am prins de pantaloni si m-am intors pregatita sa-i dau una cu geanta peste ochi!
I-am intalnit privirea si ranjetul jegos si i-am zis: "BA, PUTEAM SA JUR CA ESTI GENUL ASTA DE OM!!!"
Dubiosul face un pas pe hol si ma intreaba "CE-AI ZIS?!".
In momentul acela m-am intors cu spatele la el si mi-am vazut de drum!
Mi-am vazut de drum in sensul ca eram pregatita sa mor cu el de gat daca mai facea vro miscare, sa urlu din toti plamnii si sa bat la fiecare usa din cele aproximativ 20 de pe palier! Acolo lumea ma cunoaste si sare!
Nu a mai facut nici o miscare.. s-a facut nevazut si m-am putut duce linistita la prietena mea!

A doua zi, la cafea ii povesteam mamei intamplarea. Atunci am avut marea revelatie: DACA MA URCAM IN LIFT CU EL? DACA AVEA UN CUTIT? DACA NU MA PUTEAM APARA?

Revin la campania de care am mentionat mai sus, cu titlu graitor: Nu inseamna NU... Ce se intampla daca nici macar nu mai apuci sa spui NU?!?!

Concluzii de final:

  • nu vreau sa imi pierd omenia
  • nu vreau sa devin o salbatica anti-sociala 
  • nu vreau sa imi pierd increderea
Totodata:

  • NU o sa mai permit nimanui sa intre dupa mine in bloc daca nu are cheia de acces! Pentru asta exista interfonul!
  • NU o sa mai urc vreodata cu un strain in lift exceptie facand datile cand sunt impreuna cu cineva cunoscut!
Din nefericire, nu-mi amintesc trasaturile dubiosului. Stiu doar ca nu parea mai mare de cls. a 10-a, era caucazian, blond sau saten deschis, 1.70...sau 1.80.. de aici detaliile se pierd...
Nu am realizat pe moment, defapt abia dupa 24 de ore mi s-a nascut ideea in minte a potentialului pericol la care am fost expusa: puteam fi agresata fizic si/sau sexual. 

Nu sunt in masura sa dau sfaturi in aceasta privinta! Nu stiu cum as fi reactionat daca ma urcam in lift cu el si nu stiu daca modul in care am reactionat pe hol a fost unul bun sau rau.

Cert este ca trebuie sa iti urmezi instinctul, sa fii cu ochii in 4 si sa fii precauta.


Sanatate iti doresc si sa fii ferita de orice gen de situatii neplacute!
Te imbratisez cu drag,
Anushcka!You Might Also Like

0 comments